Nieuws

Bericht van de directie: Routine blijkt nog altijd de grote vijand van veiligheid

Full inaxtion bericht van de directie 604 300 s c1 c t

Drie maanden rijontzegging én een ontzegging van toegang tot álle terreinen voor onbepaalde tijd als het nóg eens gebeurt... Helaas is dit een praktijkvoorbeeld dat zich de afgelopen week vanuit één van onze medewerkers heeft voorgedaan tijdens het werken bij Shell: de betrokken collega reed zonder gordel over het Shell-terrein en heeft daarbij één van de Life Saving Rules van het bedrijf overtreden. Conform de sanctiematrix is aan hem aldus een waarschuwingsbrief verzonden en een rijontzegging opgelegd.

LEG BLIJVEND NADRUK OP VEILIGHEID

Middels dit schrijven willen we nógmaals het belang van veilig werken onder de aandacht brengen. We kunnen het niet vaak genoeg benadrukken: routine is dé grote vijand van veiligheid. Uiteraard besteden we, naast onze gebruikelijke aandacht, ook intern uitgebreid aandacht aan dit voorval. Hoofdprioriteit is immers dat onze mensen goed geïnstrueerd zijn én blijven, onder meer door ze regelmatig op de gevaren te wijzen. Veiligheid is het grootste goed, zeker in onze branche!

LEERMOMENT

Leest u deze tekst als technische vakman of -vrouw neem dan ter harte wat er is voorgevallen en leer ervan. Denk goed na over de geldende veiligheidsvoorschriften van uw huidige project. Weet u zeker dat u exáct op de hoogte bent? Neem deze kennis mee naar de werkdag van morgen! Leest u dit blog vanuit uw rol als opdrachtgever, besteed dan intern opnieuw aandacht aan zodat we met elkaar garant blijven staan voor de meest veilige situaties op de werkvloer!

Uiteraard ben ik beschikbaar voor het beantwoorden van vragen of bespreken van zaken anderszins.

Hartelijke groet,Hans de Regt - Directeur InAxtion

Back