Nieuws

Veilig werken: Zit dat ook echt in het DNA van uw bedrijf?

Full inaxtion veilig werken zit dat ook %c3%a9cht in het dna van uw bedrijf 604 300 s c1 c t

Het moge duidelijk zijn: bij InAxtion steken we dagelijks veel tijd en energie in het belang van veilig werken. We zijn continu bedacht op de risico's en gevaren waarmee onze mensen in hun dagelijkse praktijk in aanraking komen. Het zit, door het ontelbaar aantal uren energie die we er met elkaar in gestoken hebben inmiddels diep en blijvend verankerd in het DNA van ons bedrijf. Denk aan opleidingen, trainingen, processen, controles, bewustmakers en uitleg aan bijvoorbeeld nieuwe mensen. En dat blijkt z'n vruchten af te werpen.

MOOIE CIJFERS

Regelmatig publiceert de Stichting Samenwerken Voor Veiligheid, cijfers, verdeeld per branche en functie, over ongevallen binnen VCA-gecertificeerde bedrijven. Daaruit blijkt dat de Injury Frequency-statistiek van InAxtion positief afsteekt tegenover het gemiddelde in de branche.

GEPASTE TROTS

Natuurlijk is élk ongeval er één te veel. Tóch zijn we gepast trots op de mooie conclusie over de manier waarop we met veiligheid omgaan. Wij geloven dat veilig werken verder gaat dan een helm, veiligheidsschoenen en een opgeruimde bouwplaats. Het klinkt misschien wat pathetisch, maar échte veiligheid zit in de mens zelf. Het uit zich in houding en gedrag, óók als er niemand kijkt...

SCHERP MÉT EN NÁÁR ELKAAR

Laten we met elkaar scherp blijven op onveilige situaties, bijvoorbeeld op collega's die door onervarenheid of een mindere betrokkenheid voor potentieel gevaar zorgen. Of op andere onregelmatigheden: hoe klein ook, soms hebben ze grote gevolgen. Dit, preventief, naar elkaar uit kunnen (en durven!) spreken is een groot goed...

GA HET GESPREK AAN

We nodigen u uit om, telefonisch of onder het genot van een kop koffie, het gesprek met ons aan te gaan over dit thema. Wij fungeren graag als vraagbaak, meedenkend partner of opleider op de bouwplaats. Het is immers even cliché als waar: álles wat je aandacht geeft groeit. En dat geldt zéker voor dit onwaarschijnlijk belangrijke onderwerp.

Back