News

Weet jij hoe we met onze buitenlandse arbeiders omgaan. Maar dan écht?

Full inaxtion 7905

In een vorige blog hebben we geschreven over de ronduit schandalige manier waarop sommige uitzendbureaus met hun technische arbeidskrachten omgaan. In een artikel, dat deze week online verscheen, werd nog eens duidelijk hoeveel banen er in Nederland inmiddels vervuld worden door buitenlandse arbeidskrachten.

De cijfers

Van de in totaal totaal 838.000 banen van buitenlandse werknemers in Nederland werd bijna de helft ingevuld door iemand uit een EU-land. Het grootste deel van deze banen wordt vervuld door Polen, gevolgd door Duitsers (circa 46.000 banen) en Belgen (ruim 28.000 banen). Zo'n 125.000 banen, dat komt neer op een kleine 15 procent, werden vervuld door werknemers van het Amerikaanse continent. En bijna 121.000 banen waren in handen van werknemers uit Europese landen buiten de EU. Overigens, het CBS rekent ook Rusland tot deze landen.

Dit onderwerp verdient aandacht

Wanneer we met elkaar vaststellen dat er in toenemende mate door buitenlandse mensen banen in Nederland worden vervuld, dan is het nóg belangrijker om aandacht te hebben voor de manier waarop deze mensen behandeld worden. Zowel binnen als buiten hun werktijd. In ons blog dat twee weken geleden is verschenen, vertelden we meer over de manier waarop je als opdrachtgever kunt beoordelen of je in zee gaat met een uitzendbureau dat het goed met zijn mensen omgaat. We nodigen je van harte uit om er desnoods kort, maar zeker krachtig bij stil te staan. Het onderwerp is vanuit verschillende invalshoeken bekeken té belangrijk om te negeren.

Praat met ons mee

Oké, co-creatie is een wat te hippe term voor onze nuchter club. Maar we willen wél heel graag het gesprek met je aangaan. Kom naar één van onze locaties of nodig ons uit voor koffie. Met elkaar maken we het verschil. Dat geloven wij. En jij, hoe kijk jij tegen dit onderwerp aan?

Bron: nu.nl

Back