Nieuws

Flexibel maar dan anders. En hoe dan ook wel positief...

Full inaxtion image 2 604 300 s c1 c t

De kranten staan er vol mee: met het feit dat het aantal vaste contracten stijgt. Dat het aantal flexibele contracten nóg harder stijgt wordt er dan niet bijgezegd. En dat is jammer, want er hángt al zo'n sfeertje om het hele flexverhaal heen. En dat terwijl juist in deze tijden waarin goede mensen moeilijk aan te komen zijn, flexwerken voor alle betrokkenen veel voordelen op kan leveren.

FRISSE BLIK

Het vraagt alleen om anders kijken. Vooral nu is het belangrijk om mensen zinvol en op de juiste plekken in te zetten. Dus laten we met elkaar, vanuit vertrouwen en visie, kiezen voor flexibele oplossingen in een markt die daar duidelijk om vraagt. Flexibel werken betekent dat je op een ándere manier gaat samenwerken. En nee, dat hoeft niet per definitie prijsgedreven zijn, liever niet zelfs, maar meer kijkend naar behoeftes. Behoeften van opdrachtgevers, opdrachtnemers en héél belangrijk: de vakspecialisten zélf. Dus niet: ik heb 10 vacatures en die moeten (liefst gisteren) worden opgevuld, maar... ik heb bepaalde werkzaamheden en die wil ik graag uit laten voeren door mensen die precies weten waar ze mee bezig zijn. Enerzijds omdat ze de goede opleiding hebben gehad, dankzij goede regelingen áltijd verzekerd zijn van een prima inkomen en anderzijds omdat ze goed in hun vel zitten omdat ze gerespecteerd worden en op waarde worden geschat. Gemotiveerde mensen lopen immers nét dat stapje extra. En dat heeft weer invloed op het resultaat.

WAT WIL JE NU ÉCHT BIJDRAGEN?

In tijden waarin we met elkaar steeds meer modulair bouwen en de bouwplaats meer en meer een assemblageplaats wordt, is het legitiem en bovendien uiterst verstandig om met elkaar stil te staan bij de manier waarop het werk gedaan gaat worden. Vaste mensen op vaste banen is niet meer hét antwoord op het arbeidsvraagstuk anno nu. De juiste mensen, op het juiste moment op de juiste plek, waar ze op dát moment waarde bijdragen is een vele malen zinvollere werkwijze. Voor álle partijen.

POSITIEF. POSITIEF... POSITIEF!

Wij gaan graag, héél graag het gesprek aan. Neem contact op en maak sámen met ons het positieve verschil.

Back